Co zrobić z niedojedzoną papryczką chili

Mrożona papryczka chili

Mrożona papryczka chili

Dobra rada z serii JAK NIE MARNOWAĆ JEDZENIA

Papryczki chili zazwyczaj nie zjadamy za jednym razem. Często zostaje kawałek, a po pewnym czasie ląduje w koszu. Jest na to sposób, banalnie prosty.

Umytą i wysuszoną papryczkę mrozimy. A kiedy jest potrzebna wyjmujemy i bez rozmrażania ścieramy na tarce wprost do potrawy.

Tarta papryczka nie wygląda zbyt efektownie, ponieważ natychmiast się rozmraża i nie zachowuje jędrności, jednak smak pozostaje.

Poza tym, wiórki ostrej papryczki mogą być przysłowiową „kropką nad i” podobnie jak świeżo mielony pieprz.

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Proszę rozwiąż proste równanie:) *