Co zrobić z niedojedzoną papryczką chili

Mrożona papryczka chili

Mrożona papryczka chili

Dobra rada z serii JAK NIE MARNOWAĆ JEDZENIA

Papryczki chili zazwyczaj nie zjadamy za jednym razem. Często zostaje kawałek, a po pewnym czasie ląduje w koszu. Jest na to sposób, banalnie prosty.

Umytą i wysuszoną papryczkę mrozimy. A kiedy jest potrzebna wyjmujemy i bez rozmrażania ścieramy na tarce wprost do potrawy.

Tarta papryczka nie wygląda zbyt efektownie, ponieważ natychmiast się rozmraża i nie zachowuje jędrności, jednak smak pozostaje.

Poza tym, wiórki ostrej papryczki mogą być przysłowiową „kropką nad i” podobnie jak świeżo mielony pieprz.

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Proszę rozwiąż proste równanie:) *